Life & Family management

Wie doet hier het huishouden?

Time management voor moeders.

Ik las haar het prachtige gedicht van Tanja Helderman voor.
Mijn hart. Ze ging haar hart ophalen. Ze had het laten liggen, maar voordat ik het las, vroeg ik:


Wat is time management voor jou? Wil je je tijd managen of je leven managen?

 

Mijn hart

Dit jaar
haal ik mijn hart op

Ik had het laten liggen
’t was ergens in een hoek beland
verdwenen naar de achtergrond
overwoekerd door verstand

Dit jaar
haal ik mijn hart op

Ik zal het grondig koesteren
met heel mijn ziel bewaken
maar deel het graag met mensen die
mijn leven mooier maken

                Tanja Helderman (Taalig)

 

Na het gedicht: “Als je alles wat je niet met je hart doet verbant  uit je leven, hoe zou dat dan voor je zijn?   

Welke rollen vervul jij in jouw leven? 
Ben je partner, moeder, zus, dochter, vriendin, buurvrouw, sportmaatje, studiegenoot, collega? Schrijf ze eens op. Dat deed ze. 

Nou snap ik waarom ik het zo druk heb!  
Daarna gingen we een week plannen. Eerst de ‘afhankelijke tijd’ taken, (taken die aan een tijd vast zitten, als je om 9 uur bij de tandarts moet zijn, kun je niet zeggen: “Oh, dat doe ik vanmiddag wel”)  daarna de ‘beheersbare tijd’ taken (taken die je moet doen, maar het maakt niet zoveel uit of dat nu of straks of morgen is, bijvoorbeeld de was strijken).  

Haar agenda liep compleet vol.  Na mijn vraag: “Heb je ‘huishouden’ opgeschreven bij je rollen?”  NEE!

Maar lieverd, wie doet dat dan bij jullie thuis?   

Shocking nieuws voor deze dame.  VERGETEN!  
Ze vertelde:  Afgelopen vakantie bedachten mijn man en ik dat de BSO toch zo duur is voor onze vier kinderen. We zouden een dagdeel gaan schrappen en dan zou ik dat dagdeel thuis werken. Ik heb mijn eigen bedrijf en deel mijn tijd zelf in (valkuil!) maar na vanavond wordt er helemaal niks meer geschrapt,  zei ze!

Lekker netflixen…

Veel moeders hebben  te weinig een moment voor zichzelf. Vaders trouwens net zo goed.  Iedereen heeft het nodig om even alleen te mogen zijn, je favoriete muziek hard te draaien, te netflixen  zonder externe ruis, of wat dan ook. Gewoon, een momentje alleen.   

Hoe creeer jij zo’n moment voor jezelf?
Nieuwsgierig? Kijk eens op  facebook bij ons event
Mom’s first aid op 28 september:   

https://www.facebook.com/momsfirstaidevent/

 of op mijn site:  www.lonnekewingender.nl

Meld je aan, noteer deze datum in je agenda,  en beleef een topdag voor alleen moeders! 

Zie ik je daar?  

 

Koefnoentjes
Inspiratieshop