Life & Family management

Therapievormen

Welke therapievormen bied ik aan?

1-op-1

Jij komt naar de praktijk en we gaan inzichtelijk maken wat er speelt. Op basis van ons eerste gesprek kom ik met een voorstel.

1-op-2

Samen komen jullie naar de praktijk. Het kan hierbij gaan om partners, ex-partners, maar ook om een kind (of kinderen) met zijn/haar ouder(s). Daar proberen we de ontstane situatie te doorgronden en ga ik, samen met jullie op zoek naar andere wegen. Ervaring heeft me geleerd dat ieders intentie goed is, maar dat de uitvoering soms beroerd uitpakt.

Workshop

Hierbij bereid ik een onderwerp voor en bied het aan in de vorm van een workshop. Je schrijft je hier op voorhand op in. De workshops zijn minder intensief dan de persoonlijke gesprekken, maar kunnen wel inzicht geven in specifieke problemen. Een workshop kan een verkenning zijn. De groep is nooit groter dan 12 personen en gaat door bij 4 personen.
Een workshop duurt ca. 2 uur.

Inloop-spreekuur

Eén keer in de maand houd ik een inloop-spreekuur. We kijken kort naar je hulpvraag en jij hebt de mogelijkheid om kennis te maken met mij en mijn praktijk. Bij dit inloop-spreekuur is het eerste half uur gratis. Je mag hier één keer gebruik van maken en het gaat -een beetje tegenstrijdig misschien- op afspraak.

Seminar

Een seminar wordt gehouden rond een specifiek onderwerp. We gaan diep in op een onderwerp. Er kunnen gastsprekers worden uitgenodigd en we maken het interactief met kleine oefeningen. Een seminar bestaat -afhankelijk van het onderwerp- uit een dag of een dagdeel.

Telefonisch consult

Soms is het praktischer om een telefonisch consult te plannen. Tijd, werk, plaats kunnen hiervoor een reden zijn.

Koefnoentjes
Inspiratieshop