Life & Family management

Autosleutels alweer kwijt!

Sophie van Mama Doet nam deel aan mijn workshop Time management voor moeders. Het was weer een bijzonder mooie avond, met bijzonder mooie mensen. Lees hier haar hilarische verhaal over autosleutels en taxichauffeur zijn! 

Orde op zaken stellen, dat wilde ik wel eens. Want ondanks mijn stoere gedrag (kan mij het schelen), trok ik het me wel degelijk aan als bezoek zei dat het bij ons altijd zo rommelig is.

 

En ondanks ons huishouden met drie kinderen, kon het echt wel beter.

De enige manier om tijd vrij te maken is om minder tijd te besteden aan het huishouden…

Soms vragen mensen mij hoe ik toch tijd weet te vinden om een boek te lezen, of een cursus Spaans te volgen. Mijn antwoord is dan altijd vrij simpel. De enige manier om tijd vrij te maken is namelijk om minder werk aan het huishouden te besteden. Ik moet daarom ook altijd denken aan die leuke spreuk van Rumag:

Bron: RUMAG

Laten we zeggen dat ik die keuze de laatste tijd wat te vaak had gemaakt en er moest echt iets gebeuren. Daarom besloot ik mee te doen aan de workshop Time-Management voor Moeders, gegeven door Lonneke Wingender, Life- en Family Coach.

Eerst mochten we verschillende thema’s in ons eigen leven een cijfer geven: gezondheid, relaties, geld en werk. Als één van die gebieden een onvoldoende kreeg, was dat echt een teken om er iets aan te doen. Kreeg een thema een zes, dan was dat een teken dat we aan het doormodderen waren, dus had het ook aandacht nodig.

Een voorbeeld: als je je lichamelijk niet goed voelt, kan het zo zijn dat je op werkgebied niet datgene kunt laten zien wat je graag zou willen. Of dat het in de relatie minder loopt. Maar het kan ook zijn dat je geestelijk niet lekker in je vel zit en ook dat heeft z’n weerslag op de andere thema’s.

Crisis

Vervolgens gingen we kijken of onze prioriteiten wel goed zijn. Nou, ik kan je vertellen: ik zit óf in een soort crisissituatie óf ik saboteer mezelf door afleidende activiteiten. Zo kan ik heel goed uitgebreid op social media zitten scrollen, krantenberichten lezen of één aflevering van een serie willen kijken en vervolgens is het dan drie uur later. Daardoor heb ik dan nog maar een paar uur om mijn werk af te krijgen en met een hoog adrenalinegehalte ga ik dan als een bezetene aan de slag.

En hoe fijn zou het zijn als ik mezelf niet af zou laten leiden, maar gewoon aan het werk zou gaan. Dan zou ik nooit meer het gevoel hebben dat ik achter de feiten aanloop!

Taxichauffeur

Ook leerde Lonneke ons over Afhankelijke Tijd en Beheersbare Tijd. Dat was een eye-opener! Afhankelijke Tijd kun je niet zelf inrichten. Je denkt dan: oh, ik werk als freelancer, ik kan toch zeker wel mijn eigen tijd indelen? Nou, niet dus. Want toen ik ging kijken hoe vaak ik al vastzat als taxichauffeur voor mijn drie meiden (denk aan: zwemles, dansles, turnen), schrok ik wel. Logisch dat ik altijd tijd tekort kom voor het huishouden! En logisch dat ik een paar avonden van de week aan het haasten ben om vroeg klaar te zijn met werken, omdat we vroeg moeten eten, omdat de zwemles altijd op godsonmogelijke tijden gehouden wordt.

Natuurlijk gingen we ook zelf aan de slag. En kregen we een geweldig werkboek mee om thuis nog eens door te nemen. Met veel tips natuurlijk. En wederom eye-openers. Wist jij bijvoorbeeld dat je met alles een vaste plek geven in het huis zo maar dertig uur kunt besparen op jaarbasis?

Mijn autosleutels zoeken kost me zo maar 30 uur op jaarbasis!

Nou, dat wist ik niet, maar ik snap het wel! Altijd ben ik mijn autosleutels kwijt. Dat zou me zo maar vijf minuten per dag kunnen schelen! En zo ga ik de komende tijd mijn tijd beter inzetten.

Gelukkig komt Lonneke ook nog terug! Zo komt ze op 20 februari de workshop Nooit Meer Troep geven en geeft ze op 6 februari de workshop Time-Management voor Ondernemers. Ik kijk er nu al naar uit!

Kijk hier voor meer informatie over Lonneke.

Groetjes Sophie

Koefnoentjes
Inspiratieshop