Life & Family management

"Rommel in je huis… geeft rommel in je hoofd."

Een georganiseerd gezin

Therapievorm

Een georganiseerd huishouden geeft rust

Spullen heeft een gezin nodig. Of het nou om beddengoed, sportattributen, kleding, servies, speelgoed of een setje vazen gaat. Maar hoeveel heb je echt nodig?
In ons rijke westen hebben we eigenlijk allemaal teveel. De meeste mensen zullen dit beamen, toch vindt bijna iedereen het lastig om dingen weg te gooien.
En eerlijk is eerlijk, alleen spullen het huis uit doen helpt niet, want voor je het weet, staat het weer vol.

Een rommelige administratie is net zo verstorend als ‘echte’ rommel. Het geeft enorm veel onrust. Nou klinkt budgetteren als iets voor bedrijven, maar een goed onderbouwd budget betekent minder zorgen en meer structuur.

Rommel in je huis, is rommel in je hoofd…

Het wordt een probleem als je daardoor het overzicht verliest. Je wilt wel opruimen, maar hebt geen tijd. Je verlangt naar rust, ruimte en structuur, maar weet niet waar te beginnen.
Ingesleten patronen zijn moeilijk te doorbreken, doe het daarom niet alleen.

Wat ik je kan bieden…

Pratend over je vraag, probeer ik te achterhalen waar het probleem zit. Waarom ben je in de situatie gekomen, waar je in zit? En hoe kunnen we dat veranderen?
Dat is stap één.
Stap twee kan heel concreet zijn. Samen maken we een plan van aanpak en gaan aan de slag. We bepalen welke manier van opruimen en organiseren bij jou past. Alleen dan kun je het later ook zelf. Door te ruimen en te ordenen ontstaat er rust, ruimte en structuur.

Koefnoentjes
Inspiratieshop