Life & Family management

"Love is such a beautiful chaos!"

Jij en je relatie

Therapievorm

Jij en je relatie

Een relatie is een levend ding. Het groeit en bloeit, maar soms ook -even- niet.

Het is dynamisch en steeds weer moet je kijken naar wat er nu is. Jij verandert, je partner verandert en de omstandigheden veranderen. Elke keer weer een nieuwe fase in je leven.
Invloeden van buiten en van binnen beïnvloeden je relatie iedere dag.

Een kind wordt geboren, een kind gaat uit huis, je verhuist, je maakt een carrière switch, je ouders worden hulpbehoevend of sterven, allemaal momenten die je leven veranderen en dus ook je relatie.

En ondertussen hol je maar door, je al dan niet ergerend aan je partner die zeurt of alleen aan zichzelf lijkt te denken. Waar is de samen-tijd, waar is de seks?

Ideale relaties bestaan alleen in de film. Of niet?

Laat ik je maar meteen uit de droom helpen: geen enkele relatie is zomaar vanzelf leuk, hip of fijn. Het vraagt werk, aandacht en tijd. En dat geldt ook voor al die relaties die er van de buitenkant zo fantastisch uitzien.

Een relatie vraagt werk en onderhoud. Ben je bereid dat erin te steken, dan is dat hippe huwelijk, die warme, leuke en fijne relatie ook voor jou mogelijk.

Zo gaat het vaak
Zij: Mijn man werkt altijd. Hij is er wel, maar hij is er niet!
Hij: Ik moet voor mijn gezin zorgen. Brood op de plank, dat kost tijd.
Hij zegt niet: Ik zit in een spagaat tussen werk en privé. 
Zij: Dat kan wel zo zijn, maar dat is niet genoeg om het gezellig te houden.
Hij zegt: je bent meer met de kinderen bezig dan met mij.
Zij: Iemand moet het doen.
Zij zegt niet: Ik weet niet hoe ik jou erbij kan betrekken.
Hij: Ze wil nooit seks.
Zij antwoordt: Nee, natuurlijk niet, ik ben namelijk helemaal niet blij…

De conflicten kunnen hoog oplopen, of vallen juist stil. Ieder gaat zijn eigen pad. Naast elkaar, zonder elkaar, zonder woorden, met ruzie, maar met dodelijke blikken heen en weer… Scheiden lijkt de enige oplossing. Er wordt niet gecommuniceerd. 

Toch zie ik in mijn praktijk, dat er de wens om te veranderen, wel degelijk is. Maar hoe doe je dat?

Wat ik je kan bieden…

Door te vragen en te luisteren als life & family coach, maak ik een blauwdruk van de relatie. Ik bepaal daarop -in overleg met jullie- wat de aanpak is die past bij jullie. Er is geen toverformule, er zijn talloze methodieken en, relatietherapieën. Ik put daaruit al naar gelang de situatie, en val daarbij terug op mijn opleidingen, nascholing en brede ervaring als life & family coach. 

 

We kijken naar jullie gezinnen van herkomst en halen we terugkerende patronen boven water. Samen onderzoeken we welke patronen doorbroken mogen worden of misschien wel overbodig zijn. Langzaam komt de blauwdruk van jullie relatie naar boven. Met oefeningen gaan we de taal kracht bij zetten en ga je ervaren hoe jullie veranderde relatie eruit zou kunnen zien.

Koefnoentjes
Inspiratieshop